СУ „П.Р.Славейков” реди изложба „Учител – Ученик”, в МОН - dobrich.utre.bg

СУ „П.Р.Славейков” реди изложба „Учител – Ученик”, в МОН

16 ноември 2016, 10:49 | DobrichUtre.bg
  • На брега

Официалното откриване на изложбата е на 18 ноември, в 11.30 ч.

Средно училище „Петко Рачов Славейков” – град Добрич, участва със самостоятелна изложба „Учител – Ученик” в Министерството на образованието и науката. Експозицията включва над 50 платна на преподавателя по изобразително изкуство в училището Здравко Тошев - магистър-пластични изкуства, и на негови ученици. Това са бившите възпитаници на СУ „П.Р.Славейков” Григор Григоров, в момента – студент първи курс в Националната художествена академия /графика – илюстрации на книги/; Георги Христов – студент в Пловдивската художествена академия /мода и дизайн/, Адрияна Иванова – ученичка в художествена паралелка в София, специалност живопис и Марин Тодоров, в момента ученик в ПГВМ - Добрич. Григор Григоров е участвал в много регионални и национални ученически конкурси. Получил е 21 призови награди, от които шест национални.

Здравко Тошев е с първи клас квалификация по изобразително изкуство, преподавател по изобразително изкуство в СОУ "П.Р.Славейков" – Добрич, от 1978 г. Той е художник-педагог с 10 самостоятелни изложби. Над 30 негови ученици са завършили средни и висши художествени училища и работят в областта на дизайна, рекламата, изящните изкуства, информационните технологии, а някои от тях са изявени художници в България. „Целта на изложбата ни е да покажем резултатите от творческия процес в учебната и извънкласната дейност в едно Средно училище, където изобразителното изкуство се изучава до девети клас”, заяви Здравко Тошев.

Изложбата „Учител – Ученик” е финал на проявите в чест на патронния празник на училището – 17 ноември, когато се навършват 189 години от рождението на Петко Рачов Славейков.

Картините са подредени на четвъртия и пети етаж в сградата на МОН. Официалното откриване на изложбата е на 18 ноември, в 11.30 ч. Експозицията ще остане в Министерството на образованието и науката един месец.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета