Оставиха в ареста изверг от Кардам - dobrich.utre.bg

Оставиха в ареста изверг от Кардам

26 януари 2017, 13:35 | DobrichUtre.bg
  • Снимка:
    Пресцентър ДОС

Прокуратурата в Ген. Тошево е повдигнала три обвинения, извършени спрямо 9-годишно дете

Районната прокуратура в Генерал Тошево привлече като обвиняем 61-годишния Костадин Д. от село Кардам. Срещу него прокуратурата е повдигнала три обвинения, извършени спрямо 9-годишно дете. Пострадалото момченце е дете на бездомна майка с две деца, която живеела на семейни начала в дома на насилника, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура Варна.

На 23 януари 2017 г. обвиняемият нанесъл побой с ритници и юмруци на 9-годишния А. В. Вследствие на побоя детето получило контузии, отоци и кръвонасядания по главата, сътресение на мозъка,  разкъсно-контузни рани на лигавицата на горната устна и на дланите, както и други увреждания, които обусловили временно разстройство на здравето, неопасно за живота на момченцето.  Според наблюдаващия досъдебното производство районен прокурор, престъплението по член 131, ал. 1,т. 4 и 9, във връзка с член 130, ал. 1  от Наказателния кодекс е извършено по начин, особено мъчителен за пострадалото момче и с особена жестокост.

По време на побоя 61-годишният Костадин се заканил с убийство на 9-годишното дете, което е престъпление по член 144, ал. 3, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, и го изтезавал, като му нанесъл множество удари с ръце и крака по главата и тялото – престъпление по член 187 от Наказателния кодекс. Така той причинил на момчето силни физически болки и психическо страдание.

61-годишният безработен Костадин е задържан с постановление на Районната прокуратура в Генерал Тошево за срок до 72 часа. Внесено е искане в Районния съд в града за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо него. Съденото заседание е насрочено за утре, 27 януари 2017 г., от 10 часа. Обвиняемият е вдовец, а приложената по делото характеристика показва, че насилие е упражнявал и спрямо покойната си съпруга.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими