Каварненската галерия гостува с пътуваща изложба в Мангалия - dobrich.utre.bg

Каварненската галерия гостува с пътуваща изложба в Мангалия

08 март 2017, 08:55 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    Община Каварна

  • Снимка:
    Община Каварна

  • Снимка:
    Община Каварна

Художествената галерия ,,Христо Градечлиев“ в Каварна, гостува с пътуваща изложба в Мангалия, Румъния.

Поканата бе по повод 3-ти март- националния празник на България и 20 годишнината от организирането на пленери в Каварна.
 В Дома на офицера бяха изложени 20 платна от фонда на галерията,отразяващи красивото ни Северно Черноморие,бита и културата на жителите. Платната на Долорес Дилова, проф. Десислава Минчева, Ванко Урумов,Стефан Чурчулиев, Веселин Начев, Тина Захариева, Вероника Николова, Станимир Желев, Любомир Каралеев, Валентин Узунов, Дарина Янева, Симеон Стойлов, Ели Станчева, Любен Генов, Ина Бъчварова, Владимир Венчарски и Анна Варганова предизвикаха интереса на румънската публика. Ежегодните форуми, събират край дивите северни брегове творчески и търсещи нестандартното хора, заложили на изкуството, за да изразят себе си. 
 В откриването на изложбата се включиха и жените от женски народен хор при НЧ,,Съгласие-1980“. Бурните аплодисменти на публиката доказаха, че за изкуството няма граници и когато оставим палитрата и четката на художника да говорят и чуем прекрасните български фолклорни песни думите са излишни.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Каварна