Тази вечер Сашо Кадиев идва в Добрич с "Примадони" - dobrich.utre.bg
Alternative Media Group

Тази вечер Сашо Кадиев идва в Добрич с "Примадони"

17 март 2017, 10:05 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    БДТ

В Органова зала „Добрич" от 19.00 часа

Бургаският драматичен театър „Адриана Будевска" ще гостува в Добрич тази вечер с постановката „Примадони” по Кен Лудвиг. Постановката ще бъде представена в Концертна зала  „Добрич"  от 19.00 часа. С Александър Кадиев и Асен Лозанов. В спектакълът участват още Антоанета Кръстникова, Валери Еличов, Ива Папазова, Никола Парашкевов, Николай Стоименов и Розалия Абгарян. Постановка на Богдан Петканин.

Тази пиеса на известния американски драматург Кен Лудвиг в голяма степен напомня сюжета на един от незабравимите холивудски филми „Някои го предпочитат горещо" с Джак Лемън и Мерилин Монро.

Двама гладуващи английски артисти, опитващи се да играят подпури от Шекспир в сърцето на дивия запад, решават да се представят за любимите племенници на богата американка, която на смъртния си одър ги издирва. После племенниците се оказват момичета и актьорите слагат перуки, рокли и грим. За свое нещастие се влюбват в истинската наследница и нейната красива приятелка. В действието се включва и Шекспир и неговата прелестна, изпълнена с преобличания „Дванайсета нощ". След хиляди перипетии, любовта и театърът побеждават.

Може ли този, не особено изчерпателен разказ да ви създаде една представа за неподражаема театрална радост и хохот, които крие в себе си?Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета