Хванаха силистренец, издавал фалшиви бланки за регистрация на МПС - dobrich.utre.bg

Хванаха силистренец, издавал фалшиви бланки за регистрация на МПС

24 март 2017, 11:48 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Открити и иззети са скъпи автомобили от висок клас, мотоциклети и фалшиви документи

Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство срещу 55-годишния Иво Д. Той  е привлечен като обвиняем за изготвяне, държане и укриване на предмети, материали или оръдия, за които знае или предполага, че са предназначени или че са послужили за съставяне или преправяне на документи за регистрация на автомобили – престъпление по член 308, ал. 7, във връзка с ал. 2 от Наказателния кодекс. Силистренецът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Районната прокуратура в Силистра. Днес, 24 март 2017 г., ще бъде внесено искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Иво Д. в Силистренския районен съд, съобщават от Апелативна прокуратура Варна. 

На 22 март 2017 г. на територията на Силистра, Варна, Димитровград и Русе е проведена специализирана полицейска операция, координирана от Главна дирекция „Национална полиция“. С разрешение за претърсване са проверени и няколко адреса в Силистра и село Майор Ценович, за които полицията разполагала с информация, че се обитават от обвиняемия.

От имотите на обвиняемия са иззети компютърни конфигурации, дискове, бланки за регистрация на МПС, печати с името на нотариус, скенер, ламинатор, стикери за застраховка „Гражданска отговорност“, снимки на мъже за издаване на неистински български свидетелства за регистрация на МПС, както и четири автомобила от висок клас, микробус, четири мотоциклета и АТВ с манипулирани идентификационни номера на рамите. Установени са други десет моторни превозни средства с неистински документи за регистрация, както и голям брой неистински документи - стикери с идентификационни номера на автомобили, договори за покупко-продажба на МПС, застрахователни полици, пълномощни за управление на МПС, регистрационни табели и други.

Предстои да бъде установена съпричастността и на други петима участници в престъпната схемаза  нелегален внос на автомобили и изготвяне на неистински документи. На претърсените адреси са открити и иззети скъпи автомобили от висок клас, мотоциклети, фалшиви документи, както и специализирана техника за изготвянето им. Открит и иззет при специализираната полицейска операция е и автомобил „РейнджРовърспорт”, който е обект на посегателство от територията на София.

Иво Д. е осъждан като ръководител на организирана престъпна група за изготвяне на неистински официални документи за регистрация на МПС и е изтърпял ефективна присъда за това престъпление.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими