500 деца плуват на турнира „Бяла лястовица” в Добрич (видео) - dobrich.utre.bg

500 деца плуват на турнира „Бяла лястовица” в Добрич (видео)

25 март 2017, 18:03 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    dobrichutre.bg

От 20 клуба в цялата страна

Второто издание на турнир „Бяла лястовица” събра в басейн Русалка 500 деца  от 20 клуба от цялата страна – основно от Русе, В.Търново, Варна, Бургас, Добрич, съобщи за медийна група Добруджа концесионерът на спортното съоръжение Йордан Андреев. Олимпийската шампионка Таня Богомилова, която бе заявила присъствие на турнира,  не успя да пристигне поради заболяване. На официалното откриване се бяха отзовали  членовете на СК Плувни спортове „Добруджа”.
50 деца представят добричката плувна школа, като първият ден в надпреварата участваха само деца от предсъстезателна възраст, а през останалите два дни – всички картотекирани от тези възрастови групи-родени 2005 до 2009 и по-малки. Радостно е, че родителите са част от тези състезания, както винаги са били , призна Йордан Андреев.
В басейн „Русалка” се подготвят обучителни групи от понеделник до събота, а неделята е оставена за граждани. Всяка сутрин басейнът е отворен в 6.30 ч. и винаги има хора, които са свикнали денят им да започва с плуване. В момента се провежда обучение за спасители и презаверка на талоните на вече обучени спасители от БЧК.
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан КалевКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт