Представителна изложба в Министерство на образованието - dobrich.utre.bg

Представителна изложба в Министерство на образованието

29 април 2017, 16:42 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    СУ „Св. Климент Охридски“

  • Снимка:
    СУ „Св. Климент Охридски“

Експонирани са 50 платна с подбрани рисунки и проекти от повече от 30 автора

За пореден път училището по изкуствата – СУ „Св. Климент Охридски“ град Добрич гостува на Министерство на образованието с представителна изложба, която бе открита на 28.04.2017 г. от зам.-министъра Мария Гайдарова и гл. експерт по изобразително изкуство Галя Георгиева, съобщават от учебното заведение.

Повече от 20 години в училище Охридски професионално се преподават приложни и изящни изкуства, графичен дизайн и история на изкуствотo. Много възпитаници вече се обучават в престижни университети в България и чужбина и ни радват с успехите и постиженията си. Част от тях на свой ред стават преподаватели – знак за приемственост и повод за гордост. Изложбата е отговорно подготвяна цяла година и е изключителен шанс за учениците от 9, 10, 11 и 12 клас да споделят таланта, майсторството и уменията си. Като поздрав за всички ни са радостните и слънчеви творби на най – малките ни ученици.

Експонирани са 50 платна с размер 50 см/70 см, с подбрани рисунки и проекти от повече от 30 автора. Представени са почти всички изучавани дисциплини – живопис, графика, графичен дизайн. Показаните творби са от текущата учебна година – 2016/2017 г. Част от работите са създадени по време на пленери, проведени с учениците извън Добрич. Плакатите, логата и илюстрациите, които виждате от специалността графичен дизайн, са свързани с реални и международни проекти и задачи, по които работи училището. Експонатите се отличават с професионализъм, задълбочено познаване материята на съответната дисциплина и с неподправения и свеж поглед на младостта.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Добрич