За първи път в Добрич бе организирана работилница за комикси - dobrich.utre.bg

За първи път в Добрич бе организирана работилница за комикси

29 април 2017, 17:45 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    ОМЦ

Представени във фоайето на Общинския младежки център

При много голям интерес в Добрич за първи път бе организирано творческо ателие "Нарисувай своя първи комикс". Художниците представиха пред децата основни принципи при изработването на комикси и им помогнаха да създадат своите първи творби, съобщава БТА. Участваха художниците д-р Александър Въчков, Стоян Стоянов /Комитски/, Николай Маринов, Станислав Колев, Венцислав Великов и Бисер Енчев.
Идеята е чрез работилниците за комикси да се формира комикс култура, посочи Стоян Стоянов /Комитски/. Той обясни, че вече пет години се организират такива ателиета с деца, като за първи път това става и в Добрич. Създаваме една нова, комикс общност, посочи още той. 
Надявам се вече да поставяме началото на трети златен период на българския комикс, тъй като през последните години има доста сериозно раздвижване на интереса към него - и като читатели и почитатели, и като нови издания, каза д-р Въчков. 
Той подчерта, че в района на Варна, Добрич и Русе има сериозни традиции в деветото изкуство. Творческите работилници са замислени с идеята, че учениците ще се запалят по комикса, за да има ново поколение, което да продължи любовта и интереса към това изкуство в България. 
Във фоайето на Общинския младежки център в Добрич хронологично са представени основните български издания на комикса, който е признат за деветото изкуство.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Добрич Лайф