Автокиното представя „Воевода” и „Докато Ая спеше” - dobrich.utre.bg

Автокиното представя „Воевода” и „Докато Ая спеше”

19 май 2017, 14:00 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    Автокино

В Добрич то е базирано в ЖК „Балик“

Зрителите на град Добрич ще имат възможността да гледат прожекциите на пътуващото автокино, организирани от „Автокино“ ЕООД и Община град Добрич.

На 20.05.2017 г. от 21:00 ч. с локация: ЖК „Балик“ по ул. „Христо Ботев“ до мини – бензиностанция „Петрол“ на тир паркинга, посетителите ще могат да гледат филми в уединението и комфорта на своите автомобили. Звукът се излъчва от нискочестотно AM или FM радио и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота за града, която е изписана на екрана.

Автокиното се състои от голям външен филмов екран – 5 м. х 10 м. и на височина от земята 2 м., операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг. Звукът се излъчва от нискочестотно AM или FM радио и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота за града, която е изписана на екрана.


Билетите се купуват предварително на www.avtokino.bg или в деня на прожекцията. Местата са ограничени до 50-60 автомобила.

 

За филмите:

„Воевода” разказва за живота на Румяна (Румена) войвода и за нелекото минало на дръзналите да се опълчат срещу властта на султана в Османската империя българи. Филмът е вдъхновен от разказ на Николай Хайтов, а в образа на вдъхновяващата героиня са въплътени историите на други жени - воеводи от епохата на Възраждането. Зорница София проследява факти от биографиите на Сирма, Каймак Стойна, Рада и други главатари на чети чрез образа на Румяна в своя филм. 

„Докато Ая спеше”  е вторият пълнометражен филм на режисьора и сценарист Цветодар Марков, познат и от „HDSP: Лов на дребни хищници”. "Докато Ая спеше" започва с изпълнението на Асен (Стефан Денолюбов) в театралната постановка по Шекспир „Ричард III”, където той играе главната роля вече пет години. На всяко представление актьорът взима седемгодишната си дъщеря Ая, която докато спи в апаратната, в театъра се разиграва истинска шекспирова драма между доброто и злото.

Билетите са на цени 7 лв. за деца до 14 г. и 8 лв. за възрастен. Вход свободен за хора в неравностойно положение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета