Варненец използвал в Полша фалшиво свидетелство, издадено в Каварна - dobrich.utre.bg

Варненец използвал в Полша фалшиво свидетелство, издадено в Каварна

29 май 2017, 12:01 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Районната прокуратура във Варна предаде на съд водача

Районната прокуратура във Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен акт срещу 33-годишния Алдин Ив., използвал в Полша неистински официален документ – свидетелство за управление на МПС. Варненецът ще отговаря за престъпление по член 316, във връзка с член 308, ал. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 13 септември 2015 год. в Любелска област на Република Полша подсъдимият бил спрян за проверка, тъй като управлявал автомобил със 65 км в час над разрешената. Пред проверяващите полицейски служители Алдин Ив. представил българско свидетелство за управление на МПС. То било отнето от полицейските служители и върнато в България. Проверка на „Пътна полиция“ във Варна показала, че на името на Алдин Ив. никога не било издавано свидетелство на управление на МПС и че той е неправоспособен водач, съобщават от Апелативна прокуратура Варна.

По същия номер в масивите на КАТ фигурирало свидетелство на управление на МПС на името на мъж от Каварна, който, за да получи шофьорска книжка, представил неистинско свидетелство за завършено основно образование. Фалшивата шофьорска книжка трябвало да бъде иззета, но мъжът от Каварна  обяснил, че е изгубил документа. В разпит пред разследващите той заявил, че не познава човек с името Алдин Ив. 

Изготвената по делото съдебно-техническа експертиза показала, че всички защитни елементи и изображения на неистинското свидетелство за управление на МПС, използвано от 33-годишния варненец, са отпечатани на цветен принтер. Кинеграмитебили имитирани чрез тънко прозрачно фолио с кръгла форма, вмъкнати между подложката и самозалепващото фолио.

Делото срещу 33-годишния Алдин Ив. предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими