Четири постановки на варненската опера през юли на откритата сцена „Двореца” - dobrich.utre.bg
Alternative Media Group

Четири постановки на варненската опера през юли на откритата сцена „Двореца”

15 юни 2017, 15:07 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    Държавна опера Варна

„Котките” ще бъдат представени на 8 юли от 21.00 часа

От началото на следващия месец четири постановки на варненската опера ще бъдат представени на открита сцена "Двореца".

На 8 юли от 21ч. на специално издигната сцена на плажа пред вила "Тихото гнездо", ще излязат „Котките” от прочутия мюзикъл на Андрю Лойд Уебър. Постановката е дело на майстора на мюзикъла в България, проф. Светозар Донев, хореограф-постановчика Анна Донева, диригента Страцимир Павлов, сценографа Иван Токаджиев и костюмографа Ася Стоименова. В изключително забавния и красив спектакъл, сред многолюдното котешкото общество в Балчик своето певческо, танцово и актьорско майсторство ще покажат: Людмил Петров (Бай Двузаконие), Нейчо Петров – Реджи (Ръм Тъм Таг),  Сребрина Соколова (Деметра), Филипа Руженова (Бомбалурина), Пламен Долапчиев (Манкъстрап ), Вяра Железова (Гризаебла), Николай Димитров (Мангоджери) и др.

Седмица по-късно, на 15 юни отново в 21ч жители и гости на белокаменния град ще се насладят на Балетна гала в две части, които включват фрагменти от балета „Ромео и Жулиета”, „Лебедово езеро”,  „Кармен”, „Отело”,  „Дон Кихот”. Участват балетни артисти от Красноярския театър за опера и балет и Държавна опера Варна.

През август сцената на Двореца  в Балчик отново ще бъде завладяна от магията на оперните изпълнения. На 4 август 2017, 21ч, мюзикълът „Тримата мускетари” ще очарова публиката. В ролята на Д’Артанян ще се превъплати  известният театрален и филмов актьор Ованес Торосян. Мюзикълът „Тримата мускетари”, написан от сина на легендарния Исак Дунаевски, Максим Дунаевски, по великия приключенски роман на Александър Дюма – баща, ще има своята българска премиера  първо във Варна. Веднага след това пристига в Балчик. Оперетната гала "Мега спектакъл със звездите"  включва популярни арии с гост солисти от различни държави, които ще зарадват публиката на лятна сцена пред Двореца на 12 август.

 

Билети за спектаклите можете да закупите от касата на Двореца до плажната алея от следващата седмица.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета