Пожар изпепели три постройки в рибарско селище край Златни пясъци - dobrich.utre.bg

Пожар изпепели три постройки в рибарско селище край Златни пясъци

19 юни 2017, 09:45 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    Кадър: БНТ2

При инцидента няма пострадали хора

Голям пожар горя в рибарското селище "Френклиман" в курорта "Златни пясъци", съобщава БНТ 2. Огнената стихия е унищожила напълно три бараки и домашно имущество за близо 40 000 лева.
При пожара са избухнали и три газови бутилки, които се намирали в бунгалата. Истински късмет е, че няма пострадали хора. Рибарите вече не спят спокойно и се страхуват за живота си.
Пожарите в селището вече са рецидив, тъй като за последните 5 месеца за трети път пламъци изпепеляват постройките. Повече от 50 рибари са принудени да напуснат селището, тъй като част от крайморската зона между Златни пясъци и Кранево попада в инвеститорски план за укрепване и застрояване.
Селището се намира и в свлачищна зона, за която има забрана за леене на бетон.
Потърпевшите рибари са 56 души. Те са сигнализирали държавните институции за проблема и очакват отговор за съдбата на рибарското селище и за бъдещето на поминъка си. Готови са да се борят до последно и да бранят селището, което са изградили преди 36 години.
Коста Алексиев е един от потърпевшите от поредния пожар. Той е претърпял големи щети за хиляди левове. В пламъците са изгорели оборудване за лодката, въдици, мрежи и черно-бяла техника. От варненската полиция съобщиха, че причината за инцидента се изяснява. Рибарите обаче имат съмнения за умишлен палеж.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета