Започнаха заниманията на Летен детски клуб „Играй и учи” - dobrich.utre.bg

Започнаха заниманията на Летен детски клуб „Играй и учи”

21 юни 2017, 09:35 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    РБ Дора Габе

  • Снимка:
    РБ Дора Габе

В дните вторник, сряда и четвъртък, от 10.00 до 12.00 ч.

На  20 юни 2017 г., в Регионална библиотека „Дора Габе” стартира Летен детски клуб „Играй и учи”, който предлага на децата от Добрич и гости на града, на възраст от 6 до 14 години, разнообразни занимания с много приключения в света на книгите и четенето, драматизации, куклен театър, рисуване, моделиране, забавни образователно-познавателни игри, прожекции на филми за деца.

27 деца от 1-ви до 7-ми клас и част от техните родители се събраха в библиотеката за откриването на клуба. Директорът на културната институция г-жа Невяна Христова поздрави участниците с избора да посещават библиотечните инициативи през лятото, като им обеща една интересна и незабравима лятна ваканция. По традиция клубът отваря врати със своеобразна екскурзия във всички отдели на библиотеката. Децата се запознаваха със служителите, научиха за пътя на книгата от получаването ѝ до читателя, за библиотечните услуги, които се предлагат на потребителите, разгледаха фондовете, залите за заемане, читалните, информационния център.

Участниците се събраха в интерактивната зала на библиотеката, където всеки се представи, а една част от децата, които вече са посещавали заниманията, прочетоха посланията, написани в края на миналото лято и въведоха своите нови приятели в атмосферата на летния клуб.

Библиотечен специалист представи инициативата „Забавното четене” на сайта Аз детето, как да се регистрират, как да си направят читателски дневник и как да гласуват за прочетената книга. Много от препоръчаните заглавия се намират във фонда на сектор Работа с деца, от където могат да ги заемат за дома.

Новите приятели на библиотеката разгледаха атрактивните книги, които са им подготвени за лятото.

За всяко дете получи специален бадж, с който да се отличават по време на престоя си в библиотеката, както и книгоразделител, за да отбелязват коректно любимите си книжки при четене.

Заниманията се провеждат в дните вторник, сряда и четвъртък, от 10.00 до 12.00 ч. , и ще продължат до 24 август 2017 г. Освен за децата, детският клуб е отворени и за техните родители. Единственото условие е участниците да бъдат регистрирани като ползватели на библиотеката - таксата за календарна година е 2.00 лв.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Животът