Оставиха в ареста добричлия, разследван за нанасяне на телесна повреда - dobrich.utre.bg

Оставиха в ареста добричлия, разследван за нанасяне на телесна повреда

23 юни 2017, 13:34 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Има реална опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление

газов пистолет в непосредствена близост до очите на потърпевшия, а после нанесъл с оръжието няколко удара по главата му. Впоследствие влязъл във входа на жилищен блок, върнал се с брадва и размахвайки я заплашил пострадалия, че ще го разсече. В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са 2 гилзи и 1 катарама. Извършено е претърсване в дома на обвиняемия и прилежащо избено помещение, откъдето са иззети 2 брадви.

Окръжните магистрати се запознаха с материалите  по досъдебното производство и доводите на страните, след което намериха, че е налице обосновано предположение, че именно задържаният е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение и за което е предвидено наказание „лишаване от свобода”.

Магистратите прецениха, че има и реална опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление. Този извод се обосновава от съдебното минало на задържания, който е осъждан неколкократно, включително е  изтърпявал наказание лишаване от свобода, но явно престоят в затворнически условия не го е възпрял от извършване на нови престъпления. Срещу задържания има и друго висящо наказателно производство, водено за престъпления против личността и собствеността.

Окръжният съд заключи, че единствената адекватна мярка за неотклонение спрямо Хюсеин следва да бъде „задържане под стража”. Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване и протест.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими