Оставиха в ареста разследван за кражба - dobrich.utre.bg

Оставиха в ареста разследван за кражба

03 юли 2017, 18:35 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    dobrichutre.bg

Извършена при условията на опасен рецидив

Състав на Окръжен съд - Добрич остави в ареста добричлия, разследван за кражба, извършена в условията на опасен рецидив. Окръжните магистрати потвърдиха като правилно и законосъобразно  определението на Районен съд - Добрич от 26 юни т.г, с което на 34-годишния Митко М. е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Срещу добричлията е повдигнато обвинение за кражба, извършена на 24 май т. г. в Добрич, при която са били отнети 3 дрелки,   ъглошлайф,  циркуляр и други вещи.

Окръжният съд сподели становището на първата инстанция, че е налице обосновано предположение, че именно задържаният е осъществил деянието, за което е обвинен, както и че има опасност той да се укрие  или да извърши друго престъпление. В мотивите си окръжните магистрати отбелязват, че мъжът има 7 предишни осъждания, а сега е обвинен за деяние, което се наказва с „лишаване от свобода” от 3 до 15 години.

Добричлията обжалваше наложената му най-тежка мярка за процесуална принуда с мотива, че има болна майка, за която трябва да се грижи. Съдът обаче установи, че представеният медицински документ за здравословното състояние на жената е от края на 2015 година и заключи, че той не дава яснота за сегашното й състояние. Освен това от свидетелството за съдимост на обвиняемия е видно, че през повечето време в последните години той се е намирал в местата за изтърпяване на наказание лишаване от свобода и не е полагал дължимата грижа към майка си, допълват магистратите.

Определението на въззивния съд е окончателно.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Добрич