Оставиха в ареста мъж откраднал строително скеле - dobrich.utre.bg

Оставиха в ареста мъж откраднал строително скеле

14 юли 2017, 12:22 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    dobrichutre.bg

В условията на опасен рецидив

35-годишният Бисер А. от Провадия ще остане в ареста, след като състав на Окръжен съд - Добрич потвърди определение на Добричкия районен съд, с което му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщават от пресцентъра на ДОС. Спрямо мъжа е предявено обвинение в обсебване, извършено в условията на опасен рецидив. Деянието, при което противозаконно е било присвоено строително скеле, е извършено през юли миналата година в Добрич. При призоваването му в качество на обвиняем мъжът не е бил намерен на установените адреси по регистрация и местоживеене и е открит от разследващите органи едва след като е бил обявен за общодържавно издирване.

Окръжният съд счете, че от събраните на този етап доказателства може да се направи обосновано предположение, че Бисер А.  е автор на деянието, за което е привлечен под отговорност и има опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление. Съдебният състав сподели извода на първоинстанционния съд, че опасността от укриване на обвиняемия не само е реална, но и реализирана предвид възникналата необходимост той  да бъде обявен за общодържавно издирване. Фактът, че мъжът живее в чужбина през по-голямата част от годината, който той изтъкна по време на съдебното заседание, може да се разглежда именно в подкрепа на възможността за укриване, счетоха още окръжните магистрати.

Задържаният е обвинен в тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години. Той е многократно осъждан, срещу него се водят и други досъдебни производства, сходни с процесното, за деяния, извършени в различни региони на страната.

Определението, с което Окръжният съд потвърждава първоначалния арест на задържания, е окончателно.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими