Потвърдиха ареста на наркодилър от с. Оброчище - dobrich.utre.bg

Потвърдиха ареста на наркодилър от с. Оброчище

25 юли 2017, 11:49 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Днес втората съдебна инстанция остави без уважение жалбата на обвиняемия срещу първоначалния му арест

Състав на Варненския апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно определение на Окръжен съд – Добрич, с което на 14 юли тази година е била определена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Георги Георгиев. 24 годишният добричлия е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР - Албена затова, че на 13 юли в землището на с. Оброчище, община Балчик, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение510,50 грамаамфетамин.

Днес втората съдебна инстанция остави без уважение жалбата на обвиняемия срещу първоначалния му арест. Съдът намира, че от събрания в хода на разследването доказателствен материал -показанията на свидетели, разпитаните полицейски служители, протокол за претърсване и изземване, както и голямото количество на задържания наркотик, може да се направи обосновано предположение, че Георгиев е съпричастен към престъплението, за което е привлечен.Става дума за повече от половин килограм амфетамин, чиято стойност според първоначалните изчисления на разследващите е между 13 и 14000 лева. Нещо повече. При обиска на жилището, което обвиняемият обитавалвъв Варна, била открита везна със следи от амфетамин по нея - факт, който подкрепя първоначалната квалификация, че наркотикът е бил предназначен за разпространение. Законът квалифицира това деяние като тежко престъпление, с изключително висока степен на обществена опасност, което се наказва със затворот 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.

Варненският апелативен съд сподели и втория извод на първата съдебна инстанция, че съвсем реална е опасността ако е с по-лека мярка за неотклонение Георгиев да се укрие или да извърши престъпление. При опита от страна на полицейските служители да бъде спрян, Георги е оказал съпротива и направил опит да избяга с мотора, който е управлявал. Полицаи от две районни управления на МВР го преследвали близо 10 километрас включени звукови и светлинни сигнали.

И според втората съдебна инстанция единствената адекватна мярка за процесуална принуда спрямо Георги Георгиев, разследван за притежанието на 510 грама амфетамин, предназначен за продажба,следва да бъде „задържане под стража“. Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими