Художествен ансамбъл от Санкт-Петербург гостува в библиотеката - dobrich.utre.bg

Художествен ансамбъл от Санкт-Петербург гостува в библиотеката

03 август 2017, 18:25 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    РБ "Дора Габе"

По инициатива на г-жа Ивелина Илиева

Днес на децата от Летен детски клуб „Играй и учи” гостува Художествен ансамбъл „Ритмите на века” от Санкт-Петербург, Русия. Младите танцьори гостуваха на библиотеката по инициатива на г-жа Ивелина Илиева, зам.-областен управител на Област Добрич.

Изпълнителското майсторство на талантливите участнички въодушеви публиката. По време на срещата на децата бе представено кратко видео с емблематични изпълнения на състава, който взема активно участие в културния живот на Санкт-Петербург. „Ритмите на века” участва в множество всерусийски и международни конкурси и фестивали, от където има и престижни отличия. С творчеството и майсторството на младите изпълнители са се запознали вече зрители във Франция, Гърция, Германия, Чехия, Полша, Казахстан, Финландия, България  и други страни.

След поднесен пъстър букет от  танцови композиции гостите запознаха децата от клуба с различните музикални инструменти, които използват в своите танци. Освен инструментите, те показаха и различни елементи от руските танците, а новите им български приятели представиха стъпки от българския народен танц - ръченица.

В края на вълнуващата среща, директорът на библиотеката г-жа Невяна Христова благодари на ансамбъл „Ритмите на века” за слънчевата атмосфера, която създадоха, поднесе подаръци на участниците, символичен спомен от библиотеката с пожелание за нови срещи в Добрич.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Добрич Лайф