Оперетна гала в „Двореца” - dobrich.utre.bg

Оперетна гала в „Двореца”

12 август 2017, 09:02 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    Държавна опера Варна

Тази вечер, от 21.00 часа

на  Открита сцена "Двореца", съставът на Държавна опера Варна отново ще зарадва ценителите на музикалното изкуство с компилация  от арии и дуети от Франц Лехар и Имре Калман, Унгарски танци № 1, 5 и 6 от Йоханес Брамс, Пицикато Полка от Йохан Щраус. Гласовете на солистите Мария Павлова, Галина Великова, Марина Иванова, Вяра Железова, Валерий Георгиев ще се извисят под звездното небе в съботната вечер.
На 4 август "Тримата мускетари" излязоха на открита сецна "Двореца", веднага след премиерното им за България представяне във Варна.  Брилянтната игра на състава на Държавна опера Варна предизвика възторг сред многобройната публика, дошла да зарадва духовните си сетива в края на работната седмица.
Съвместният проект на Държавна опера Варна и Културен Център "Двореца" - Балчик за театрално-оперни представления на открито, започва през 2016г, когато се реализират две представления - "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" и "Дон Кихот". Само година по-късно, в рамките на два месеца, публиката в Балчик  се наслади на четири постановки. ДКИ КЦ "Двореца", предвид засиления интерес, не само от местни жители, но и от чуждестранните посетители на белокаменния град, предвижда да разшири този проект през следващата година, с което ще обогати разнообразния си културен календар. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета