Международният конкурс за млади инструменталисти започва на 4 септември - dobrich.utre.bg

Международният конкурс за млади инструменталисти започва на 4 септември

23 август 2017, 13:12 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    dobrich.utre.bg

За 21-ото си издание

Професор Виктор Чучков - пианист и композитор, ще оглави журито на международния музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори" в Добрич. Форумът се провежда за 21-ви път на 4 септември, съобщават от общината на добруджанския град.
Сред именитите музиканти, които ще оценяват младите инструменталисти, са и диригентът Йордан Дафов, професор Фаусто Еннио Ди Чезаре - пианист и диригент, от Академия "Санта-Чечилия" в Рим, Италия, флейтистката Кремена Ачева и доцент Огнян Константинов - виола.
Близо 60 инструменталисти ще си оспорват Голямата награда на конкурса, съобщи главният експерт в дирекция "Хуманитарни дейности" в общината Светла Попова. Сред участниците са ученици и студенти от Националното музикално училище "Любомир Пипков" и Националната музикална академия "Професор Панчо Владигеров" в София, от национални училища по изкуствата във Варна, Русе, Бургас, Пловдив, Плевен и други. 
Освен солисти инструменталисти - пиано, цигулка, флейта, виолончело, на конкурсната сцена ще се представят и камерни ансамбли, дуа, изпълнители в категорията "Учител-ученик/ученици" и други. Творбите от музикалната класика ще звучат в Огледалната зала "Нели Божкова" в дните до 7 септември, когато ще бъде концертът на лауреатите. Конкурсът е под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Добрич Лайф