От Крапец стартира трансграничният маратон Via Pontica - dobrich.utre.bg

От Крапец стартира трансграничният маратон Via Pontica

03 септември 2017, 11:03 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    Цоньо Пенев, green-foot.net

    архив

Римският път и пътят на птиците, които не признават граници

Второто издание на трансграничен маратон Via Pontica стартира рано тази сутрин край Шабла. Идеята на организаторите от клуб "Зелена стъпка" е участниците да преминат през Римския път и пътят на птиците, които не признават граници, като различен начин да усетят свобода и адреналин.

Бегачите тръгнаха от Северния плаж на Крапец и по черни пътища край морето и покрай Дуранкулашко езеро достигат до границата с Румъния, преминават я и продължават край граничната бразда, за да стигнат "Вама Веке" – румънският курорт, известен и като Уудсток на северната ни съседка. Последната точка на румънска територия е селището Втори май. Оттам обратно до Крапец.

Подкрепителните и контролни пунктове ще бъдат разположени на километри 6, 10, 15, 21, 26, 31 и 35-и километър за 42 километра дистанция, на 5, 10 и 15-и километър за състезаващите се на дистанция 21 километра и на километър 2 и 6 за дистанция 13 километра. На пунктовете ще са осигурени вода, плодове, основни медицински принадлежности, чували за боклук. Номерата на участниците ще бъдат записвани на пунктовете. Изхвърлянето на отпадъци е допустимо само на пунктовете или на не повече от 50 метра от тях.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт