Община Добрич подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно – 2017 година” - dobrich.utre.bg

Община Добрич подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно – 2017 година”

05 септември 2017, 11:21 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    daizchistim.bg

На 16 септември

Кампанията на „bТВ Медиа Груп” ЕАД, през тази година ще се проведе на 16 септември. Идеята за избор на дата е продиктувана от желанието България да стане част от първото по рода си масово есенно почистване”.

Дългосрочната цел на инициативата е да промени съзнанието и отношението на хората към местата, на които живеят, както и начина, по който се грижат за своите отпадъци. Стремежите са в посока обединяване усилията на всички, които искат България, Европа и светът да бъдат по-чисти.

Основен логистичен партньор е Министерството на околната среда и водите (МОСВ), чрез Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда, което подкрепя усилията на всички общински и областни администрации за участие в кампанията. И тази година дейностите по осигуряване на чували, ръкавици, транспорт и депониране на отпадъците ще бъдат обезпечени със средства от бюджета на МОСВ.

Освен организираното Пролетно почистване от Община град Добрич и тази година няма да останем безучастни към кампанията „Да изчистим България заедно”. Ще оказваме съдействие на всички граждани, които желаят да почистят любимо свое място за отдих, пространствата около своите домове или пък детската площадка, на която се забавляват децата ни.

Можете да заявявате своето участие с избрано от Вас място за почистване на тел.: 058/ 604 573 или на място в Община град Добрич. Препоръчваме отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване. Извозването на отпадъците ще се извършва след предварителна заявка за участие.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Добрич