1097 ученици ще прекрачат прага на училищата в община Ген. Тошево - dobrich.utre.bg

1097 ученици ще прекрачат прага на училищата в община Ген. Тошево

14 септември 2017, 11:10 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    dobrichutre.bg

Общинските институции от системата на предучилищното и училищното образование в общината са в готовност да посрещнат новата учебна 2017/18 година

По последни данни 834 деца ще прекрачат прага в шестте общински училища на територията на общината, като 96 от тях са първокласници. Най-много  деца ще чуят за първи път звънеца в СУ „Никола Й. Вапцаров” – 41 първокласници. Броят на децата, които са записани в детските градини е 401. Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” в града, чийто принципал е Министерството на образованието, ще отвори врати за 263 ученика.

Осигурени са всички необходими условия за обезпечаване на образователно-възпитателния процес. Материалната база на общинските училища е в много добро състояние. В детските градини също са извършени нужните ремонти, така че малчуганите да се възпитават при максимално добри условия.

Организирано е безопасното и сигурно пътуване на децата със училищни автобуси, както и комплектите познавателни книжки за децата в задължителна предучилищна възраст. Всички  институции от системата на предучилищното и училищното образование в общината са кадрово обезпечени и подготвени със съответните горива за есенно-зимния отоплителен сезон.

По проекти с европейско финансиране и през новата учебна година ще продължи предоставянето на  интегрирани услуги за децата от различните възрастови групи – педиатрична грижа, стоматологичен скрининг, психологическа и логопедична подкрепа, и др.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Добруджанци