Китаристи от Саратов ще поздравят Добрич за Деня на града - dobrich.utre.bg

Китаристи от Саратов ще поздравят Добрич за Деня на града

20 септември 2017, 17:25 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    организатори

От 23 до 27 септември 2017 г.

в Добрич ще гостуват изпълнители от детски ансамбъл китаристи „Радуга“ заедно с преподавателя си Виталий Ганеев. Младежите са възпитаници на детската музикална школа №19 в град Саратов, Русия. Въпреки младостта си вече са били многократни победители в международни конкурси, сред които ІІ международен конкурс на изпълнителите на класическа китара „Viva guitarra“ (гр. Курск), ХІІ международен конкурс-фестивал „Ренесанс на китарата“ (гр. Гомел, Беларус) и други. Освен това младите музиканти са стипендианти  на поименната стипендия на губернатора на Саратовска област.

Преподавателят им Виталий Ганеев е кандидат изкуствовед, лауреат на международни конкурси, лауреат на премията на фонд „Руско изпълнително изкуство и победител в руския национален конкурс „Най-добър преподавател в детска школа за изкуство – 2015“, професор на Руската Академия на естествознанието.

Гражданите на Добрич ще могат да се запознаят с таланта на Алексей Федотов и Артур Маркарян на 25 септември, които ще се включат в програмата за празника на града с концерт в градски парк „Св. Георги“ (пред сградата на музея) от 17.30 ч. Виталий Ганеев ще проведе майсторски клас по китара на 26 септември в СУ „Климент Охридски“. Гостите от побратимения на Добрич град Саратов ще изнесат концерт и в КК „Албена“ на 24 септември. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Добрич Лайф