Пътуваща изложба за Левски в Добрич - dobrich.utre.bg

Пътуваща изложба за Левски в Добрич

21 септември 2017, 09:21 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    dobrichutre.bg

От 27 септември до 12 октомври 2017 г.

Изложба “Посветен на Отечеството. 180 години от рождението на Васил Левски” ще бъде открита  на 27 септември 2017 г. от 16.30 ч. във фоайето на Регионалната библиотека „Дора Габе” в Добрич. Експозицията е дело на Националната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий” и съдържа архивни материали и фотографии, подредени в 11 табла, разкриващи по-важните дати и събития за живота на Апостола. “Посветен на Отечеството…” ще бъде представена от доц. д-р Любомир Георгиев – ръководител Направление „Опазване на ръкописно-документалното наследство” в НБКМ. Донка Василева, библиотекар сектор „Краезнание” в Регионална библиотека „Дора Габе” ще запознае гостите с библиотечни документи, разказващи за пребиваването на Апостола в Добрич и Добруджа.
През 2017 г., когато честваме 180 години от рождението на Апостола на Свободата, библиотеката се радва за възможността, гражданите и гостите на град Добрич да се запознаят с  документалното богатство, съхранявано в националния културен институт, благодарение на което изложбата прави цялостен портрет на Апостола.
По време на откриването, във фоайето гостите в библиотеката ще имат възможност да  видят и дигиталната версия на личния бележник на Апостола, дарена от националната библиотека, която е на разположение на потребителите на библиотека.
Посетителите могат да разгледат изложбата от 27 септември до 12 октомври 2017 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Добрич Лайф