Деца от Балчик пуснаха на свобода спасен и излекуван бухал (видео) - dobrich.utre.bg

Деца от Балчик пуснаха на свобода спасен и излекуван бухал (видео)

22 септември 2017, 13:41 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    Кадър: youtube.com

Птицата е открита в безпомощно състояние през месец април в двора на болницата

Ученици от Балчик участваха в акция за пускане на свобода на бухал, лекуван в Спасителен център за диви животни в Стара Загора, съобщи Сава Тихолов - началник на отдел "Култура, протокол и връзки с обществеността" в община Балчик, цитиран от БТА.
Птицата е открита в безпомощно състояние през месец април в двора на болницата и предадена за лечение на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Няколко месеца по-късно бухалът е напълно възстановен и ветеринарните специалисти го върнаха обратно в района, където е открит.
След като младите еколози от Общинския детски комплекс в Балчик и техни връстници освободиха птицата в района на градския стадион, тя веднага намери подслон в естествената си среда на един от варовиковите хълмове.
Децата приеха да нарекат нощната птица Балик и имаха възможност да научат повече за нейния вид, а някои дори да я докоснат.
Специалистите от Спасителния център обещаха да направят съпричастни младите си колеги от Балчик и при наблюдението на други птици, като за целта монтират проследяващи устройства при мигриращите видове.

Видео на Балчик.инфоКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Животът