Ученици от „Райко Цончев“ се превъплатиха в ролите на антични философи и поетеси - dobrich.utre.bg

Ученици от „Райко Цончев“ се превъплатиха в ролите на антични философи и поетеси

10 октомври 2017, 13:47 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    Гимназия "Райко Цончев"

Преподаватели гостуваха на гимназията във връзка с поредния Майсторски клас за учители

Поетическият кръг на Сафо и шестима старогръцки философи изнесоха представление пред 40 учители от област Ловеч. Преподавателите гостуваха на гимназия "Райко Цончев" във връзка с поредния Майсторски клас за учители, организиран от Департамента за модерни обучителни методи към ВУМ, ръководен от проф. д-р Димитрина Каменова.

Квалификацията на учителите, водени от старши експерт по БЕЛ в РУО-град Ловеч Соня Недкова, започна с открит интегративен урок на тема "Наследството на Античността" и продължи с обучение в креативност.

В урока, интегриращ дисциплините литература и философия участваха ученици от осми и девети клас, които пресъздадоха епохата на античността. Момичетата се превъплътиха в ролята на старогръцки поетеси, а момчетата влязоха в образа на антични философи.

Сред темите на практикума с учители по БЕЛ бяха: характеристики на креативния урок, на креативния учител и на креативния ученик; етапи в развитието на креативността; управление на промяната в училище; иновации в обучението и предизвикателствата на новите учебни програми.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Животът