ОИЦ – Добрич с изнесени приемни в две общини в област Добрич - dobrich.utre.bg

ОИЦ – Добрич с изнесени приемни в две общини в област Добрич

12 октомври 2017, 17:35 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    ОИЦ

  • Снимка:
    ОИЦ

В Тервел и Шабла

На 6 и 11 октомври Областен информационен център – Добрич проведе изнесени приемни в общините Тервел и Шабла.
Целта на събитията бе популяризирането на актуални и предстоящи процедури по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).
По време и на двете приемни експертите от центъра информираха и консултираха проявилите интерес граждани относно възможностите за финансиране на проекти с европейски средства по Оперативните програми до края на 2017 година.
Интерес предизвика предстоящата процедура по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ - „Насърчаване на предприемачеството“, където нови предприятия в приоритетни сектори и специфични сфери ще получат 90 % финансиране за дейности за реализиране на пазара на предприемаческите си идеи. В крайморска Шабла бяха отправени и много запитвания за процедурата по Програмата за морско дело и рибарство: „Добавена стойност, качество на продуктите и използване на нежелания улов“, чрез която рибарите ще могат да закупят техника и оборудване за складиране, свързано с преработката на улова, ледогенератори, хладилни камери, специализирани транспортни средства. По Програмата за развитие на селските райони вниманието бе насочено основно към подмерки:
- „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематичната подпрограма за развитие на малки земеделски стопанства“, която се очаква да стартира през м. октомври;
- „Създаване на стопанства на млади фермери“, с очакван прием през месец октомври;
- „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“, включена в ИГРП за 2018 г.
Над 30 са гражданите, проявили интерес и консултирани по време на изнесените приемни. Голяма част от тях споделиха с екипа на центъра, че очакват стартирането на приема на заявления по подмярка „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета