Откриха модерен център за точни науки в добричко училище (видео) - dobrich.utre.bg

Откриха модерен център за точни науки в добричко училище (видео)

16 октомври 2017, 11:52 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    Кадър: РТ Добрич

Той е финансиран със 150 000 лева от програма „Училище на бъдещето” на Фондация „Америка за България"

Нов модерен център за природоматематически дисциплини беше открит днес в Средно училище „Св. Климент Охридски” в Добрич. Той е финансиран със 150 000 лева от програма „Училище на бъдещето” на Фондация „Америка за България”, 30 000 лева от Община Добрич и 25 000 лева от дарения.

 Не, това не е час по музика, нито по цирково изкуство. Това е час по физика, в който се изучава електропровидомстта на течностите, чрез затворена електрическа верига. Необичайният урок се случва в един от кабинетите на новия интерактивен център по точни науки в у-ще „Св. Климент Охридски”.

Училището се преборва за финансиране в конкуренция с други 280 учебни заведения в страната. Центърът е изграден за 2 години и вече разполага с 5 модерни кабинета по математика, биология, химия и физика, 2 хранилища и нови фоайета, с подобаващо обзавеждане и техническо оборудване.

Гостите – представители на местната власт, регионалния образователен инспекторат и фондацията, лично се включиха в някои от уроците по математика, проследиха част от експерименталната и практическа работа в кабинета по химия и дори лично демонстрираха музикалните си умения.

Източник: РТ Добрич

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Добрич