Оставиха в ареста мъжа, опитал да изнасили 11-годишно момиче във Варна - dobrich.utre.bg

Оставиха в ареста мъжа, опитал да изнасили 11-годишно момиче във Варна

18 октомври 2017, 17:43 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    dobrichutre.bg

Обвиняемият е осъждан многократно

Искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 35-годишния Атанас А. е било уважено от състав на Варненския окръжен съд. Той е привлечен като обвиняем за опит да изнасили 11-годишно момиче, като го принудил към това със сила и заплашване. Престъплението по член 152, ал. 4, т. 1, във връзка с ал. 1, т. 2 от Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Деянието е извършено на 16 октомври 2017 г. Атанас А. влязъл в двора на къщата, в която живеела малолетната ученичка, и я нападнал. Момичето се разпищяло, отскубнало се от насилника и успяло да избяга. След като майката на 11-годишната ученичка подала сигнал в полицията, насилникът бил задържан.

Обвиняемият е осъждан многократно, търпял е и ефективно наказание лишаване от свобода. Той страда от психични и поведенчески разстройства в резултат на употреба на наркотични вещества. В момента на извършване на опита за изнасилване е бил в състояние да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си и според съдебнопсихиатричната експертиза по делото Атанас А. може да носи наказателна отговорност.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими