Oбучаваха секретарите и обществените възпитатели от областта - dobrich.utre.bg

Oбучаваха секретарите и обществените възпитатели от областта

14 ноември 2017, 12:13 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    ОМЦ

Водещ и лектор на обучението беше г-н Константин Томанов

В Общински младежки център „Захари Стоянов” град Добрич през изминалата седмица се проведена обучителна сесия на секретарите и обществени възпитатели на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните от област Добрич. Целта на обучението е повишаване квалификацията и усъвършенстване на работата на специалистите работещи в системата, в съответствие с изискванията на Минималните стандарти правила на ООН за правораздаване при непълнолетните.

Водещ и лектор на обучението беше г-н Константин Томанов – секретар на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Министерски съвет, автор на публикации по проблеми на децата и университетски преподавател.

Секретари и обществени възпитатели от цялата област се запознаха с Българския законодателен подход по отношение на детското асоциално поведение в контекста на присъединяването на България към Европейския съюз, правната и институционална рамка на дейността на обществения възпитател, както и с изискванията и подбора на специалистите работещи с децата с девиантно поведение.

На срещата се дискутираха и различни казуси и проблеми, които срещат специалистите при работата с децата и техните родители, както и методите и подходите, които използват.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Добрич