Над 400 добричлии измериха кръвната си захар в кампания на ГЕРБ - dobrich.utre.bg

Над 400 добричлии измериха кръвната си захар в кампания на ГЕРБ

14 ноември 2017, 17:32 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    ПП ГЕРБ Добрич

  • Снимка:
    ПП ГЕРБ Добрич

Манипулациите се извършваха от здравни работници на доброволни начала

При много голям интерес премина инициативата на Старейшини ГЕРБ-Добрич за измерване на кръвната захар. Тя бе организирана по повод Световния ден за борба с диабета.
Манипулациите се извършваха от здравни работници на доброволни начала, като бяха използвани тест ленти на фирма „Микролайф“.
Само през първия час от инициативата бяха измерени нивата на кръвна захар на над 100 граждани, а в рамките на цялата кампания през деня техният брой достигна над 400.
Най-активни бяха жителите и гостите на града на възраст над 50 години. Сред желаещите да проверят дали са застрашени от диабет имаше и млади  хора.
Добричлии, при които бяха отчетени нива на кръвна захар над нормата, бяха посъветвани от здравните работници да потърсят специалист. Регистрирани бяха и няколко случая на много завишени нива, като при някои от тях гражданите дори не подозираха, че имат такъв проблем.
Като изключително висока определиха активността на кампанията и представителите на „Микролайф“, които бяха партньорите на Старейшини ГЕРБ в инициативата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета