Млади предприемачи с иновативни идеи - dobrich.utre.bg

Млади предприемачи с иновативни идеи

20 ноември 2017, 13:19 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    ЧПГТП "Райко Цончев"

За справяне с проблемите на Добрич

По повод на Световната седмица на предприемачеството по инициатива на Junior Achievement Bulgaria на 17 ноември в Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев" се проведе иновационен лагер за млади предприемачи.
В лагера се включиха четиридесет ученици от четири училища от град Добрич - ЧПГТП "Райко Цончев", СУ "Димитър Талев", СУ „Св. Св. Кирил и Методий" и ПГ по Туризъм „П.К.Яворов“
В началото на събитието се проведе семинар на тема „Успешната практика на един предприемач", в който гост-лектор, специалист в областта на маркетинга сподели с участниците личен, успешен предприемачески модел.
След това, участниците бяха разделени на отбори, чрез кратки игри за разчупване на леда. В рамките на няколко часа отборите трябваше да намерят решение на проблем свързан с града, в който живеят. Всеки отбор презентира своята идея как да превърне Добрич в едно по-приятно място за живеене пред жури, съставено от учителите от всяко училище.
Към отборите се присъединиха и студенти от Мароко, Египет, Украйна и България, които учат във Висше училище по мениджмънт. Те влязоха в ролята на ментори, които имаха за задача да подпомагат работата на младежите, давайки им насоки как да развият идеите си.
За изключително креативна и иновативна идея бeше награден с първо място отборът с идеята си за „Eco Festival“, ежегоден фестивал, по време на който да се провеждат концерти, четения на български автори, изложения на изкуството и занаятите. Второ място бе отредено за идеята за “Golden Wheat Festival“,  фестивал на пшеницата, а на трето място журито постави идеята за „Jump city park“, като решение на проблема с монотония начин на живот, където младите хора да се събират, за да поспортуват и намерят нови приятели.
Всички участници получиха сертификати, а първите три най-добре справили се отбора получиха специални награди. Всички дейности, включени в лагера, се проведоха на англиийски език.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Добрич