Модерен кабинет с кухненски кът ще радва учениците в ОУ “Хр. Смирненски” - dobrich.utre.bg

Модерен кабинет с кухненски кът ще радва учениците в ОУ “Хр. Смирненски”

07 декември 2017, 11:34 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    Община Ген. Тошево

Със средства от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” на МОН

На 6-ти декември – навръх Никулден в ОУ “Христо Смирненски” официално беше открит новият многофункционален кабинет по технологии и предприемачество със специално обособен кулинарен кът в него. Отсега нататък учебното заведение и преподавателите в него може да се гордеят с прекрасно помещение, което е оборудвано по последен писък на модата. Кулинарният кът разполага със съвременен кухненски остров, мивка и по два електрически котлона, фурни и аспиратора.
След тържественото откриване децата от клуб “Сръчен кулинар” към ОУ “Хр, Смирненски” с преподавател Галя Янева запознаха своите съученици и гостите на събитието с най-популярната рецепта за приготвяне на ястие за празника Никулден – пълнен шаран. В края на събитието младите кулинари имаха възможността първи да се докоснат до чудесните условия на новия кухненски кът в учебното заведение. С подкрепата на своите родители и учители, децата от клуба бързо се захванаха за работа. Те направиха различни сандвичи, салата и разбира се риба за Никулден, които в края на деня вкусно, вкусно похапнаха.
Средствата за създаването на новия кабинет по технологии и предприемачество с кулинарния кът в него са от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” на Министерството на образованието и науката.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета