Митрополит Йоан поздрави ромите християни с настъпването на новата година - dobrich.utre.bg

Митрополит Йоан поздрави ромите християни с настъпването на новата година

12 януари 2018, 10:30 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    Варненска и Великопреславска света митрополия

На 14 януари е началото на новата година за тях

На 11 януари 2018 година Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан поздрави ромите християни с настъпващата Нова година, които според юлианския календар празнуват паметта на свети Василий Велики на 14 януари, тогава е и началото на новата година за тях. Заедно с Архиерея бяха свещеник Ясен Шинев и митрополитският дякон Любомир Георгиев, съобщават от Варненска и Великопреславска света митрополия.

В столовата на Община Варна бе проведено празнично тържество като преди това Негово Високопреосвещенство отслужи молебен. След това се обърна към всички и разясни разликата от 13 дена между двата календара - юлиански и григориански, както и в кои поместни православни църкви се използват.

Митрополит Йоан благопожела на всички новата година да е изпълнена със здраве, търпение, смирение, спокойствие и да избягваме греха, който разрушава човешката личност и отдалечава човека от Бога. Той допълни още, че Христос не влиза насила в ничий дом или човешко сърце, а очаква ние да Го допуснем с нашата свободна воля.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Животът