Представят изложба-инсталация за древните гърци - dobrich.utre.bg

Представят изложба-инсталация за древните гърци

18 януари 2018, 13:57 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    плакат

Инициатива на иновативните класове на гимназия „Райко Цончев“ в Добрич

Поредната публична инициатива на иновативните класове в Гимназия "Райко Цончев" е откриването на изложба-инсталация на тема: "Светът на древните гърци и нашият свят". Събитието финализира работата по бинарен проект за интегративно обучение по предметите литература и изобразително изкуство.

Проектът дава възможност на осмокласниците и деветокласниците да съпоставят изразните възможности на словото и на графиката, да развиват креативността и способността си за концептуално мислене, да прилагат уменията си за самомениджмънт, както и познанията си за мениджмънт на официално събитие.

Посетителите на изложбата ще имат възможност да видят ученическите илюстрации по Омировата епическа поема "Илиада", да прочетат техните "писма в бутилки" с индивидуалната им представа за света, в който живеят, да видят макет на Ахиловия щит (апликация и графика). Част от събитието ще бъде и представянето на няколко живи картини по "Илиада".

Откриването на изложбата ще се състои на 22 януари (понеделник) 2018 година от 15:00ч. във фоайето на Висше училище по мениджмънт (ул. „България“ 3).Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Добрич Лайф