Насърчават деца и родители да опознаят културата и бита на малцинствата - dobrich.utre.bg

Насърчават деца и родители да опознаят културата и бита на малцинствата

01 февруари 2018, 17:33 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    DobrichUtre.bg

Около 90 на сто от отпадащите от училище ученици са роми

Деца и учители в община Добричка ще бъдат насърчени да опознаят обичаите, културата и бита на малцинствените групи, за да се създаде в училище атмосфера на сближаване, съобщава БТА. Това предвижда общинската програма за образователна интеграция на учениците от етническите малцинства, която общинският съвет утвърди на свое заседание днес. Децата ще се включат в етнографски проучвания, фолклорни състезания, ще пробват умения в типични за малцинствата занаяти.
Около 90 на сто от отпадащите от училище ученици са роми, сочи проучване на кметската управа. Общината ще поощри директорите на училища да записват равномерно в класовете подлежащите на обучение ученици от малцинството. В общината ще бъде организирана самостоятелна форма на обучение за младежи над 16-годишна възраст, а през следващата учебна година ще бъде открито средно училище в село Карапелит, което ще даде шанс на учениците да придобият професионална квалификация, предвижда програма.Коментари (1)

Потребител
Българин
Защо нашите деца трябва да изучават тяхната култура,ние я знаем-мързеливи за което е виновна държавата с помощите си.По-правилно е децата от малцинствата да опознаят културата и християнските ценности на Българските граждани,които работят и плащат данъци и осигуровки(за да могат те да не работят).
01 февруари, 19:44 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета