„Работилница за въображение“ предлага за децата разнообразни занимания - dobrich.utre.bg

„Работилница за въображение“ предлага за децата разнообразни занимания

09 февруари 2018, 14:01 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    DobrichUtre.bg

В Художествената галерия през месец февруари

През месец февруари „Работилница за въображение“ при ХГ – Добрич предлага за децата и учениците разнообразни занимания. По случай 145 години от гибелта на Апостола на свободата те ще научат повече за живота и революционната дейност на този велик  българин, за произведенията на изкуството, посветени на него, след което ще могат да нарисуват портрет или случка от живота му.
Изложбата „Найден Петков - нежният класик“ ще вдъхнови  децата да сътворят свои интерпретации по картините на големия художник. На стативи в залата, всеки ще може да интерпретира по свой начин избраната творба.
Наближава празникът „баба Марта“. В работилницата децата могат да изработят традиционната българска мартеница, с която ще зарадват близките си.
„Майстори на графичните техники“   е изложба, която ще бъде подредена от 15 март.  Децата ще имат възможност да се запознаят със същността на графиката и да видят колко много могат да постигнат само с черното и бялото.
От 22 февруари  в галерията ще гостува Унгарския културен институт с фотоизложба „Унгарски крепости“, фотографии на Жолт Сабоки. Да рисуват древните исторически сгради е още едно предизвикателство за децата и учениците в нашия град.
Материалите са осигурени от галерията, а всяко едно занимание продължава един астрономически час.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Добрич Лайф