Юрист: Истинското насилие в училище е над учителите - dobrich.utre.bg

Юрист: Истинското насилие в училище е над учителите

14 февруари 2018, 14:35 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Ако сложим камери, ще бъдем доста изненадани, заяви в ефира на Нова ТВ проф.Семов

„Истинското насилие в училище и детските градини е насилието над учителите. Това, което българският учител извършва в положението, в което обществото го е поставило, е подвиг”. Така юристът проф. Атанас Семов коментира последните разгласени случаи на тормоз над деца от преподаватели и исканията на родители за видеонаблюдение в детски градини и училища, съобщава Нова ТВ.
"Ако сложим камери, ще бъдем доста изненадани от това, което ще научим за собствените си деца, защото – трябва да си признаем - ние отглеждаме келешчета. Работата на учителите с тях е драматично трудна”, допълни Семов.
Според него монтирането на камери ще накара преподавателите да се чувстват преследвани като престъпници и ще отказва младите хора от тази професия.
От своя страна един от участниците в протестите срещу насилието в детските градини – Мария Маринова, заяви, че посегателствата срещу деца не са единични случай.

„Това е публична тайно, но за съжаление, няма как се докаже. А много сигнали прашасват в институциите”, каза Маринова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Животът