Съдят директорка на основното училище в Кардам - dobrich.utre.bg

Съдят директорка на основното училище в Кардам

16 февруари 2018, 15:58 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    ДОС

Издала свидетелства за завършено основно образование на неграмотни и полуграмотни

Районната прокуратура в Генерал Тошево предаде на съд 51-годишната директорка на основното училище „Христо Ботев“ в Кардам Недка В. с три обвинения за извършени деяния по член 311, ал. 1 от НК. И трите документни престъпления – съставяне на свидетелства за завършено основно образование, са извършени от подсъдимата като длъжностно лице в кръга на службата й. Официалните документи трябвало да послужат на тримата за издаване на свидетелства за правоуправление на МПС, за което се иска основна образователна степен, каквато те не са имали, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

29-годишният Еджвит посещавал училището само в първи и втори клас. 37-годишната Демирка Ст. никога не е прекрачвала училищен праг, а 34-годишният Евгени Г. се учил в основно училище ’Христо Ботев“ в Кардам само до трети клас. Срещу удостоверените неверни обстоятелства, че тримата притежават свидетелство за основно образование, са им били издадени шофьорски книжки.

В хода на разследването на продължаваното документно престъпление от 2009 до 2013 год. подсъдимата Недка В. не се е признала за виновна. В момента тя е заместник-директорка на средно училище.

Предстои делото срещу подсъдимата да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Генерал Тошево.

МултимедияКоментари (3)

Потребител
човек от народа
Тя тая изреди доста партии и те все и перяха кирливите ризи. Назначи мъжът си за параджия и така окрадоха много нафта, а учениците и учителите мръзнеха от студ, докато тия двамата си вееха байраците по екскурзии. Откъде пари за гезмета по Европа у една селска директорица и един прост огняр, ако не от кражби по всевъзможни начини?
20 февруари, 20:31 ч.
Потребител
Възмутен родител
Ужас, това е човек, който обучава и възпитава децата ни.Партията й не е ли знаела, че е подсъдима, че и общински съветник я направиха - тя ще решава проблемите на младите хора. Как, като им дава фалшиви документи за образование.На Недка това не е първото сериозно прегрешение, има и друго, което сега няма да коментирам.Този човек има ли място в училище ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
19 февруари, 06:33 ч.
Потребител
глава от населението
Може да прозвучи грозно,но нека сега тези неграмотни,но с книжки шофьори,да блъснат на пешеходна пътека най-скъпия за нея роднина .
16 февруари, 20:07 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими