Пьотр Несторов и Дари Великова спечелиха турнирите по тенис до 16 г. в Албена - dobrich.utre.bg

Пьотр Несторов и Дари Великова спечелиха турнирите по тенис до 16 г. в Албена

22 февруари 2018, 16:46 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    Албена

  • Снимка:
    Албена

В спортната зала в Албена започнаха вече и срещите от държавния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 години

Пьотр Несторов от варненския клуб „Черно море Елит“ и Дария Великова от „15-40“ (София) спечелиха държавните турнири по тенис в зала за юноши и девойки до 16 години, които се проведоха във ваканционно селище „Албена“. На финала поставеният под №1 Несторов, който е 46-и в европейската ранглиста, победи Максимилиян Борисов от „15-40“ с 4-6 6-3 6-3. До полуфиналите достигнаха Александър Темов от „Диана“ и Владимир Попов от „Стоян Строй“ (Пловдив).
При момичетата Дария Великова надделя на финала с 6-1 7-5 над Александра Самандова от „Самандови“ (Гоце Делчев). Благодарение на достигането си до мача за титлата Дария Великова се изкачи от 15-а позиция до №4 в националната ранглиста, а Самандова се предвижи от 35-о до 17-о място. Далия Георгиева от „Хасково“ 2015 и Александра Ганева от „Малееви“ достигнаха до полуфиналите при девойките.
В спортната зала в Албена започнаха вече и срещите от държавния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 години, който ще продължи до 26 февруари. Участие са заявили състезатели от над 20 клуба от страната.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета