Редят изложба „Изкуството в Двореца - вдъхновение” - dobrich.utre.bg

Редят изложба „Изкуството в Двореца - вдъхновение”

13 март 2018, 09:04 | dobrichutre.bg

На 23 март от 17 часа

В Каменна зала на Културен център “Двореца” ще бъде открита изложбата „Изкуството в Двореца - вдъхновение”, с която Държавен културен институт Културен център “Двореца” – гр. Балчик, Училището по стъкларство, живопис и промишлен дизайн – гр. Валашске Мезиржичи и Училището по изкуства – гр. Тренчин отбелязват успешното завършване на съвместна си дейност по проект “Модерен дизайн – Чехия- Словакия -България”, който се финансира по програма на Европейския съюз Erasmus+.

В ексопзицията ще бъдат представени произведения от стъкло и керамика, изцяло инспирирани от Двореца в Балчик. Те са продукт на поредица художествени пленери, които двете училища проведоха в България на територията на Архитектурно-парков комплекс "Двореца" от началото на проекта през октомври 2016г до сега. Творчески наставници на пленеристите  от  чешка страна бяха майстор магистър Йозеф Дивин и Красимира Колчева, а от словашка – Владислав Кадоки и Ивета Охранкова.

И през настоящата 2018 година, идеята за творческо сътрудничество между ДКИ КЦ "Двореца" - Балчик и Училището по стъкларство, живопис и промишлен дизайн – гр. Валашске Мезиржичи, ще очаква своята реализация, като инициатива, маркираща добрите двустранни културни практики.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета