Община Добрич се присъединява към глобалната инициатива „Часът на земята“ - dobrich.utre.bg

Община Добрич се присъединява към глобалната инициатива „Часът на земята“

19 март 2018, 09:58 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    фейсбук

На 24 март от 20.30 до 21.30 часа

Община Добрич ще изрази своята съпричастност към световната инициатива „Часът на земята“ като загаси за един час фасадното осветление на Дом-паметник „Йордан Йовков“, храмовете „Света Троица“ и „Свети Георги“ и малка част от уличното осветление в тези райони. Това ще се случи на 24 март от 20.30 до 21.30 часа. Добрич се включва към десетото издание на инициативата за шести път. Тази година тя е под мотото „Свържи се с природата“ и фокусът е опазване на биоразнообразието. 

„Часът на Земята" се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасят осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и кулутрни паметници. За няколко години «Часът на Земята» става най – популярната международна природозащитна инициатива с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата. В България кампанията се провежда от 2009 г. като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2017 г. в инициативата са взели участие 110 града, институции, бизнеси и медии.

Община Добрич призовава гражданите да подкрепят инициативата на световната природозащитна организация WWF за справяне с климатичните промени и за опазване на природните ресурси, като угасят осветлението в домовете си между 20.30-21.30 часа на 24 март!

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Добрич