Оставиха в ареста мъж, заловен с над 300 грама амфетамин - dobrich.utre.bg

Оставиха в ареста мъж, заловен с над 300 грама амфетамин

23 март 2018, 15:24 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    DobrichUtre.bg

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест

Окръжен съд - Добрич наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъж от село Долина, разследван за притежание на наркотици. 53-годишният Т.П., който понастоящем живее в Добрич, е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ОД на МВР за това, че на 20 март т.г. без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество - около 315 грама амфетамин.

В хода на съдебното заседание представителят на прокуратурата мотивира искането си за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда с високата степен на обществена опасност на деянието, като отбеляза, че става въпрос за голямо количество амфетамин, което е следвало да бъде разпространено сред голям кръг от лица.

Защитникът на обвиняемия акцентира върху чистото съдебно минало на задържания и оказаното от него пълно съдействие на разследващите органи, и поиска спрямо мъжа да бъде взета мярка за неотклонение „домашен арест“.

Окръжният съд, след като прецени изразените от страните становища и материалите от делото, счете, че 53-годишният трябва да остане в ареста. Налице е обосновано подозрение за неговата съпричастност към извършеното престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и с глоба от пет до двадесет хиляди лева, предвид което съществува реална опасност мъжът да се укрие с цел избягване на евентуална бъдеща наказателна репресия, посочва в мотивите си съдът.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими