Зърнопроизводителите няма да протестират - dobrich.utre.bg

Зърнопроизводителите няма да протестират

02 април 2018, 17:24 | dobrichutre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Това стана ясно след срещата им с премиера Бойко Борисов

Зърнопроизводителите няма да протестират, това стана ясно след среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.
На 26 март на извънредно заседание УС на асоциацията взе решение на 3 април да бъдат блокирани пътищата в страната в знак на протест срещу проектозакона за горивата. От браншовата организация уточниха, че с проектозакона на земеделците се вменяват неприложими изисквания и се налага тежък финансов и бюрократичен режим на регистриране.
Тогава зърнопроизводителите настояха чрез декларация до парламента и правителството да бъдат изключени от обхвата на Закона за горивата и заплашиха, че ако това не се случи, са готови да докарат тежките машини в София.
На 31 март след среща с министъра на земеделието Румен Порожанов и председателя на НСЗКБ, Управителният съвет на НАЗ реши да възложи на юристите на земеделския сектор, съвместно с юристите на МЗХГ, да разработят предложения за изменения на законопроекта за горивата, така че земеделските производители да не бъдат натоварвани с излишни изисквания извън съществуващата регулация по Наредбата за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства.
Председателят на УС на Националната асоциация на зърнопроизводитлите Костадин Костадинов благодари на премиера и на земеделския министър Румен Порожанов за разрешаването на този проблем. „За момента той е решен", добави той. По думите му се отменя и предвидения протест, който щеше да се състои на 3 април.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините