7 април – Световен ден на здравето - dobrich.utre.bg

7 април – Световен ден на здравето

07 април 2018, 09:14 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    DobrichUtre.bg

Мотото на кампанията е „Здраве за всички“

На 7 април се отбелязва Световният ден на здравето. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация (СЗО) през 1948 г. Всяка година този ден, отбелязващ годишнината от създаването на организацията, е с различно мото, акцентиращо върху приоритетна тема, с която е ангажирана СЗО. Тази година Световната здравна организация определи основната тема на Световния ден на здравето да бъде „Универсален достъп до здравеопазване: за всеки навсякъде“. Мотото на кампанията е „Здраве за всички“.

В навечерието на Световния ден на здравето СЗО призовава световните лидери да предприемат конкретни стъпки за постигането на универсален достъп до здравеопазване – всеки човек навсякъде по света да има достъп до качествени здравни услуги, без това да води до финансови затруднения. Визираната тема е и в унисон с Целите за устойчиво развитие, набелязани в централата на Организацията на обединените нации в Ню Йорк от 25 до 27 септември 2015 год., при честването на 70-ата годишнина на ООН.

Във връзка с отбелязването на 7 април - Световния ден на здравето, РЗИ Добрич подкрепя Общинската кампания “Бъди здрав”, провеждана в периода 2-5 април, като предостави разнообразни здравно-образователни материали (ЗОМ) за посетителите на Регионална библиотека, град Добрич: препоръки за здравословно хранене на различни възрастови групи от населението; информационни материали за рискови за здравето фактори, както и за ползите от физическата активност. По повод “Празник на витамините” в детските ясли на територията на град Добрич също са предоставени ЗОМ, предназначени за родителите на децата.

Проведени са интерактивни обучения с дегустация на различни видове храни с ученици от ОУ “Христо Ботев” и ДГ  №9 “Пчелица”.

 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Животът