Библиотеката приканва всички да се включат в кампания „Лист по лист” - dobrich.utre.bg

Библиотеката приканва всички да се включат в кампания „Лист по лист”

30 април 2018, 17:21 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    РБ "Дора Габа"

Кампанията ще продължи до 19 октомври 2018 г.

Регионална библиотека „Дора Габе” и СУ „Димитър Талев” дадоха старт на кампания за събиране на стара хартия под мотото „Лист по лист”, която е част от дейностите по проект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот” в изпълнение на договор с Министерство на културата.

В кампанията ще се включат всички участници в проекта – деца, родители, библиотекари, участниците в Летен детски клуб „Играй и учи”, читатели на библиотеката, граждани. Специална кутия е поставена във фоайето на първия етаж на библиотеката и в нея гражданите могат да оставят хартията, която носят.

Събраната хартия ще бъде предадена за рециклиране и с получените средства - закупена нова детска литература. Инициативата ще спаси дървета от изсичане, ще съдейства за обединяване на отговорното отношение към околната среда с четенето, ще стимулира участието на местната общност в доброволчески кампании.

 Кампанията ще продължи през целия период на проектните дейности - от април 2018 г. и ще приключи на 19 окт. 2018 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Добрич Лайф