Самостоятелна изложба – живопис на Лъчезар Радов в "Двореца" - dobrich.utre.bg

Самостоятелна изложба – живопис на Лъчезар Радов в "Двореца"

01 май 2018, 17:25 | dobrichUtre.bg

От днес до 15 май

От 1 до 15 май в галерия “Тихото гнездо” на ДКИ КЦ “Двореца” – Балчик ще бъде подредена самостоятелна изложба на варненския живописец Лъчезар Радов.
За него изкуствоведа Руслан Бахтияров казва: “Той  твори с узнаваем живописен почерк чрез преосмисляне опита на импресионизма и неговия начин за пресъздаване на светлината и въздушността, съхранявайки материалната осезаемост на видимия свят. Художника създава в своите картини устойчиви и трептяши образи тихите кътчета в Двореца в Балчик. Разкрива ни поезията на познати ъгълчета с особенно обаяние, искренна топлота и чувство за хармония на хората с природата, пресъздадени с богатство от багри и звънки мазки върху платното. Художника улавя в движение цветното разнообразие на живота и успява да му придаде  чувство за празничност, за очакване да се случи и преживее нещо необичайно и красиво. По правило за изкуството си, се стреми в изобразителното пространство, да улови определен ред, така че в картината да има светлина, да е наситена с багри и да е хармонично красива. Но това, което веднага се налага в живописта му, още от пръв поглед е ритъмът, с който се редуват цветовете и как те се обединяват, как се отделят формите от фона, как те придобиват в натюрмортите или пейзажа конкретност и яснота.“
 
Лъчезар Радов е завършил Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ специалност „Педагогика на обучението на изобразително изкуство“ магистър: по живопис  при– проф. Димитър Чолаков.
Членува в Творческия съюз на Професионалните художници - Русия (ТСПХ, отделение Москва от (2012 г.), както и в Дружеството на Варненските художници от (2013 г.).
 Изложбата ще остане в галерия “Тихото гнездо” до 15 май.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Добрич Лайф