Има ли незаконно строителство на плажа в Каварна? (видео) - dobrich.utre.bg

Има ли незаконно строителство на плажа в Каварна? (видео)

03 май 2018, 11:34 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    Кадър: Нова ТВ

Кой и защо копае основи в пясъка?

Преди няколко дни бившият кмет на Каварна Цонко Цонев сигнализира със снимка, че на плажа се копае и строи. Екип на „Здравей, България” отиде на място и установи, че става въпрос за изграждането на басейн.
„Той се строи пред четиризвезден хотел, който предстои да се открие през юни. За мен е необяснимо кой е разрешил на каварненския плаж да се копае с тежка техника. Това е изключително опасен прецедент”, коментира Цонко Цонев.
Кметът на Община Каварна Нина Ставрева обясни, че на централния плаж е поставен обект за водноатракционни услуги. Тя представи и документи, които доказват, че няма незаконосъобразни дейности.

„Каварнеският плаж има наемател, който има подписан договор под наем за 5 години с Министерство на туризма. На базата на това главният архитект издава разрешение за поставяне на обекта. Ние сме своевременно уведомени за предстоящите дейности от инвеститора”, поясни Ставрева.

Представител на инвеститорската фирма, която е наемател на плажа вече четвърти сезон, обясни, че са правени проверки и не са констатирани нарушения. Всяка година се правят допълнителни инвестиции, защото по думите им състоянието на плажната ивица е лошо.

 От Регионалната инспекция по опазване на околната среда са констатирали, че се изгражда обект съобразно одобрена схема и че не попада в защитена територия. Очаква се и становището на Министерството на туризма, тъй като от там също са започнали проверка.

Репортер: Искра Урумова

Нова ТВ


 Коментари (1)

Потребител
турист
Телевизиите показаха басейна,а власта ни убеждава,че няма такова нещо,т.е няма нарушение.Ставрева или прикрива някого или се е облажила.Чудя се очите ли ми недовиждат,че има басейн,или ме правят на прост,че едва ли не някой ги е набедил за басейна.
03 май, 21:05 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия Каварна