Наградиха победителите в конкурс за рисунки по произведения на Дора Габе - dobrich.utre.bg

Наградиха победителите в конкурс за рисунки по произведения на Дора Габе

04 май 2018, 17:10 | dobrichUtre.bg
  • Снимка:
    Областна управа Добрич

  • Снимка:
    Областна управа Добрич

  • Снимка:
    Областна управа Добрич

Децата бяха отличени от зам. -областният управител Ж. Желязков отличи

Заместник областният управител връчи наградите на малчуганите победители в областния конкурс за рисунка по произведения на Дора Габе.

Конкурсът „Нарисувай приказка“ бе организиран от Регионален исторически музей и в него участваха деца от детските градини в цялата област, сред които и възпитаници на забавачки, носещи името на авторката. Жури в състав: Магдалена Трифонова – уредник на Дом-паметник „Йордан Йовков“ – Добрич, Милена Алджабари – художник, педагог в Художествена галерия – Добрич, Стела Славова – художник, ръководител на Ателие по изобразително изкуство „Стела и Дара“ при Общински младежки център „Захари Стоянов“ – Добрич, разгледа постъпилите 154 рисунки и присъди наградите в две възрастови групи – от 3 до 5 години и от 6 до 7 години.

Заместник областният управител Живко Желязков поздрави малчуганите, родителите, учителите и организаторите на конкурса от името на Областния управител Красимир Кирилов и от свое име и им връчи грамоти и награди, осигурени от организаторите на конкурса. От името на Областния управител победителите в двете възрастови групи също получиха образователни книжки.

Изложба с най-добрите рисунки от конкурса е експонирана до 21 май 2018г. в Литературния музей.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Добруджанци